VERSEK MINDENKINEK , Ferenczi Csilla VERSEI . ÉS SOK MÁS DÍSZITÖ ELEM

ÜDVÖZÖLLEK: ÉREZZÉTEK JÓL MAGATOKAT

AZ ARC ÁPOLÁS SZÉPSÉGE!


A BÖR SZERKEZETE!

Az irha!


Az irha fehérjék rácsszerű hálózata, amely szerkezetet és rugalmasságot ad a bőrnek. Az irha fő összetevőjét alapállománynak hívják. Ez egy fehérjeforma, amely körülveszi az irha többi összetevőjét. A többi összetevő a következő:

 • vérerek, amelyek tápanyaggal és oxigénnel látják el az irha sejtjeit és a hám néhány rétegét;
 • nyirokerek, amelyek elszállítják a sejtektől a salakanyagot;
 • idegek, amelyek eljuttatják az érzeteket az agyba;
 • faggyúmirigyek, amelyek kiválasztják a bőrt puhán és rugalmasan tartó faggyút;
 • kollagén, amely a bőr feszes struktúráját adja;
 • elasztin, amely lehetővé teszi, hogy a bőr visszaugorjon eredeti állapotába, miután megfeszítettük.

Az irha a test legtöbb részén körülbelül 2 mm vastag, és a szemkörnyéken a legvékonyabb. 


2-Elasztinrostok 3-Hám 4-Irha

A hám A hám a bőr legkülsőbb rétege, amely védőpajzsként működik a bőr számára. A hám csupán 0,1 mm vastagságú - körülbelül olyan vékony, mint egy papírlap -, de nagyon erős, rugalmas sejtekből áll.

A hám egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy hidrolipid réteget tartalmaz, amely a bőr faggyújából és erős hámsejtekből áll. A hidrolipid réteg puhán és rugalmasan tartja a bőrt, emellett megvéd a mikro-organizmusoktól, kémiai gyulladást okozó anyagoktól és az allergénektől. Ha a hidrolipid réteg épsége megsérül, a bőr szárazzá, viszketővé és gyulladttá válhat.

A hám külső rétegében a hidrolipid réteg enyhén savas, pH-értéke 4,5 és 6,5 között található. A hidrolipid rétegnek ez az enyhén savas része a savköpeny. A savköpeny segít abban, hogy megakadályozza a káros baktériumok és gombák elszaporodását. A savasság szorosan összekötve tartja a bőr keratin fehérjéit, így segít abban, hogy megtartsák keménységüket. Ha a bőr felszíne lúgos, a keratinrostok meglazulnak és meggyengülnek, és elvesztik védelmi tulajdonságaikat. Ennek eredményeként a bőr gyulladttá, dehidratálttá, durva tapintásúvá, irritáltá válhat, és észrevehetően hámlani kezd. Sok közönséges szappan előidézheti, hogy a bőr alkálissá váljon, mivel felborítja a savköpeny egyensúlyát.

Az öregedés legtöbb látható jele a hámban jelenik meg. A ProDerm analizálja a hámot, így részletes leírást tud adni arról, mennyire öregszik a bőre. A hámon belül található károsodott kollagén- és elasztin rostok apróbb vonalakat és ráncokat, az áll és a szemkörnyéken pedig petyhüdtséget okoznak. Az évek alatt felhalmozódott napozás okozta károk a bőr védőpigmentje, a melanin által okozott szabálytalan sötét foltokként jelennek meg. Ezek úgy jönnek létre, hogy a melanin, ahelyett, hogy egyenletesen fordulna elő az egész bőrben, bizonyos helyeken felhalmozódik a hámban. A száraz, hámló vagy irritált bőr durva vagy egyenetlen textúraként jelenhet meg. A tág pórusok hozzájárulhatnak a fakó arcbőr kialakulásához, amely az öregedés egyik jele.

A ProDerm analízis segít kiválasztani az Ön bőrének megfelelő bőrápolási programot. A Nu Skin magasszintű bőrápolási termékei az irhán ösztönzik a kollagén- és elasztinrostok, a hámban a bőrsejtek megújulását. Emellett halványítják az elszíneződéseket, csökkentik a pórusméretet, így hozzásegítenek a puhább és fiatalosabb arcbőr eléréséhez.

Közös összetevők - irha és hám Ahogy az alábbi kép is mutatja, az irhában és a hámban található néhány közös összetevő.  


1-Hám 2-Irha 3-Faggyúmirigyek 4-Pórusok
5-Szőrtüsző 6-Verejtékmirigyek 7-Vérerek
Pórusok - (hámszövet eredetű bőrfüggelékek) úgy alakulnak ki, hogy a hámréteg belenő az irhába. A bőrsejtek, amelyek a pórusokat szegélyezik, folyamatosan elhalnak, ugyanúgy, mint a hám felső rétegében található sejtek. A pórust szegélyező elhalt sejtek összekeverednek a faggyúval, és elzárhatják a pórusokat. Ha a faggyú felhalmozódik a póruson belül vagy ha a bőr irritáltá válik a pórus körül, a pórusok nagyobbnak tűnnek.

Szőr - a pórusokból nő ki, és keratin fehérjékkel töltött elhalt sejtekből áll. Minden szőr alján egy hagyma alakú tüsző található, amely osztódik és új sejteket termel. A szőrtüszőt kis vérerek és mirigyek táplálják. A szőrök megakadályozzák a hővesztést, és védenek a napsugarak és a kisebb horzsolások ellen.

Faggyúmirigyek - általában a szőrtüszőkhöz kapcsolódnak, és faggyúval (olaj) látják el a szőrt, ahogy az növekszik. A faggyú, amelyet a faggyúmirigyek választanak ki, hozzájárul a bőr hidrolipid rétegének fenntartásához. A mirigyek faggyútermelését a hormonszint szabályozza.

Verejtékmirigyek - hosszú, összetekeredett, üreges sejtcsövek. Az összetekeredett rész az, ahol a verejték termelődik, a hosszú rész pedig egy csatorna, amely összeköti a mirigyet a bőr felszínén található pórusnyílással. Az izzadságot a verejtékmirigyek választják ki, amely hűti a szervezetet, hidratálja a bőrt, eltávolítja a salakanyagot és segít  ALAPSZINTŰ BŐRÁPOLÁS

A szép bőrt az egészséges bőrszerkezet és a bőr összetevőinek megfelelő működése határozza meg. A bőrnek tíz alapvető dologra van szüksége ahhoz, hogy egészséges és szép legyen. A bőr lényeges szükségleteinek meghatározása és minden részletre kiterjedő bőrápolási programmal való kielégítése létfontosságú ahhoz, hogy megőrizzük a bőr egészséges funkcióit és szépségét.

A legjobb bőrápolási termékeket úgy alkották meg, hogy szinergikusan hassanak, s így megfeleljenek a bőr szükségleteinek. Ezáltal segítenek megőrizni és fokozni a bőr egészségét és természetes szépségét. A bőr tíz alapvető szükségletét két csoportra oszthatjuk:

 • Alapszintű szükségletek - a minimum; olyan napi szükségletek és rendszeres lépések, amire minden bőrtípusnak szüksége van;
 • Magasabb színtű szükségletek -amennyiben szükség van rá, kiegészítő lépések alkalmazását jelenti, speciális problémákhoz. A húszas éveink végétől egyre több speciális probléma merül fel. hogy többet megtudjon a magasszintű bőrápolási szükségletekről!

Az alapszintű bőrápolás négy lépésből áll:

Tisztítás
A tisztítás a bőr azon alapszükségletét elégíti ki, hogy megszabadítsuk a felesleges faggyútól, kosztól és szennyeződésektől. Ha ezeket a szennyeződéseket nem távolítjuk el, a bőr fakóvá vagy zsírossá válhat, a pórusok eltömődhetnek és begyulladhatnak. A bőrt naponta kétszer kell megtisztítani, minimális mennyiségű lágy tisztítóval. Kerülni kell az erős tisztítókat.

Tonizálás
A tonizálás előkészíti a bőrt arra, hogy befogadja az egyéb termékek jótékony hatását. A tonizálás nyugtatja a bőrt, csökkenti a pórusok méretét, és kiegyenlíti a bőr pH-értékét. A bőrt naponta kétszer kell tonizálni, tisztítás után.

Védelem - Nappal
A védelem a bőr azon szükségleteit elégíti ki, hogy hidratáljuk reggel Nap elleni védőfaktoros (SPF) krémmel, amely megvédi a káros ultraibolya sugaraktól és egyéb környezeti hatásoktól. A Nap okozta károk lebontják a hidrolipid réteget és a bőr szerkezetének fehérjéit, a kollagént és az elasztint, és elszíneződéseket okoznak, amelyek az idő előtti öregedés jelei. Minden reggel, tisztítás és tonizálás után, védő hidratáló krémet kell használni, és amennyiben szükséges, ezt meg lehet ismételni.

Hidratálás - Éjjel
A hidratálás alapvető hidratáló lipidekkel és olyan kulcsfontosságú regeneráló összetevőkkel látja el a bőrt, amelyek segítik az optimális éjszakai feltöltődést. Az éjszakai hidratáló krémet naponta egyszer kell alkalmazni, tisztítás és hidratálás után.

A Nu Skin NutricentialsTM termékcsaládjában minden bőrtípus megtalálja a neki megfelelő napi bőrápolási programot. A tápláló növények tisztítanak, tonizálnak, védenek és hidratálnak, miközben segítenek megőrizni a bőr természetes hidrolipid rétegét. 


 
Akár tudatosan, akár nem, egy személy korát és vonzerejét a bőrének kinézetéhez kötjük. Mint a szervezet többi szerve, a bőr fiziológiai funkciói és szerkezete folyamatosan romlik, ahogy öregszünk. A száraz bőr, az apróbb vonalak és a mély ráncok, a kitágult pórusok és az öregségi foltok mind olyan külső jelek, amelyeket az öregedő bőrhöz társítunk. Azzal, hogy többet megtudunk a bőröregedés folyamatáról, azt is megérthetjük, hogy hogyan tudunk késleltetni és csökkenteni néhány természetes bőröregedési folyamatot. 


Sok tényező, külső és belső egyaránt, bőröregedést okoz. Ezeket a tényezőket három fő kategóriába sorolhatjuk: biológiai öregedés, környezeti hatások okozta öregedés és mechanikai öregedés.

Biológiai öregedés
A biológiai öregedés a testen belül előforduló természetes, gyakran genetikusan meghatározott változások okai. Ezek a változások a bőrön az öregedés külső jeleiként jelentkeznek. A biológiai öregedéshez társított változások gyakran annak az eredményei, hogy a szervezeten belüli egyéb mirigyek és szervek által kiválasztott bizonyos hormonok és messzendzser molekulák egyensúlya fokozatosan eltolódik. Ezen változások közül sok genetikailag meghatározott, és nem lehet megállítani.

A biológiai öregedés néhány tényezőjét szerencsére lehet kontrollálni. A tudósok kezdik felfedezni, hogy a szabadgyökök (instabil molekulák) hogyan károsítják a sejteken belüli fehérjéket, lipideket és a DNS-t, és hogyan gyorsítják fel a biológiai öregedés folyamatát. Az antioxidánsok olyan molekulák, amelyek képesek arra, hogy semlegesítsék a bőrben a szabadgyököket. Az antioxidánsokban gazdag gyümölcsökből és zöldségekből álló egészséges táplálkozás, étrend-kiegészítőkkel és a kulcsfontosságú tápanyagok megfelelő alkalmazásával segíthet abban, hogy sok, a biológiai öregedés eredményeként létrejövő változásnak csökkentse az intenzitását és késleltesse a kezdetét.

Környezeti hatások okozta öregedés
A környezeti hatások okozta öregedés annak eredményeként jelenik meg, hogy naponta több milliárd szabadgyök ér minket, különböző forrásokból: a Nap ultraibolya sugarai, szennyeződések, dohányzás, szélsőséges időjárási viszonyok és külső stressz. Ezek a szabadgyökök károsítják a lipideket, fehérjéket és a DNS-t, amely csökkenti a sejtek működését és tönkreteszi a teljes sejtképződés sértetlenségét. A sejt szerkezetében évek alatt felhalmozódott külső stressz idő előtti bőröregedést okoz.

A napozás a legfőbb olyan környezeti hatás, amely károsítja a bőrt. A bőr összetevőinek azt a károsodását, amelyet a túl hosszúra nyúló és a véletlenszerű napozás okoz, foto-öregedésnek hívjuk. Bár a cigarettafüst, a szélsőséges időjárási viszonyok és a légszennyezettség szintén lényegesen hozzájárul a környezeti hat 

Táplálkozás és bőröregedés
Ugyanúgy, ahogy testünk az egészséges ételekből elkészített változatos táplálkozás széles körű tápanyagainak rendszeres bevitelére támaszkodik, bőrünk egészsége szintén az elfogyasztott ételek minőségétől függ.

Azok az ételek, amelyek gazdagok antioxidáns tápanyagokban - mint az A-, C- vagy E-vitamin -, segítenek a bőrnek, hogy felvegye a harcot a szabadgyökök ellen, amelyek a sejteken belüli normál folyamatok eredményeként termelődnek, illetve azok ellen, amelyeket a Nap ibolyán túli sugarai, a légszennyezetség és egyéb környezeti tényezők okoznak. Ha antioxidánsokban gazdag ételeket fogyasztunk, illetve ha helyileg alkalmazunk antioxidánsokat, sokat teszünk azért, hogy bőrünk a lehető legjobban nézzen ki. A magas pigmenttartalmú ételek, úgy mint sötétzöld levelű zöldségek, batáta, sütőtök, sárgarépa, paradicsom, cseresznye, narancs és sárgadinnye, általában gazdagok antioxidáns tápanyagokban.

Egyéb tápanyagok, amelyek segítenek fenntartani a bőr egészségét, a telítetlen olajok, amelyek olajos halakban, avokádóban, olajos magvakban és lenmagban találhatóak. Az olajos magvak nassolása jó módszer arra, hogy több egészséges olajat jutasson a szervezetébe.

A vitaminok és ásványi anyagok optimális bevitele szintén fontos a bőr egészségéért. A friss gyümölcsökben és zöldségekben és egészséges zsír- és fehérje forrásokban gazdag táplálkozás segít, hogy szervezete megkapja azt, amire átfogó egészsége (ideértve a bőr egészségét is) érdekében szüksége van.

Azok az ételek, amelyeket el kell kerülni a bőr egészségének megőrzése érdekében, ugyanazok, amelyeket szervezetünk egészségéért csak alkalmanként ehetünk. A magasan finomított cukrok és keményítők - amelyek az édességekben, tortákban, pitékben, kekszekben, üdítőkben és a fehér kenyérben találhatóak - fogyasztását minimálisra kell csökkenteni. Alkohol- és koffein tartalmú italok fogyasztását, a szervezetre és a bőrre gyakorolt dehidratáló hatásuk miatt szintén minimálisra kell csökkenteni.

A tiszta víz gyakori fogyasztása nemcsak egészségesen tartja a szervezetet, hanem hidratálja, és rugalmasan tartja a bőrt. Igyon naponta legalább 8 pohár vizet télen is (a meleg víz ugyanolyan jó, mint a hideg), hogy szervezetét és bőrét megfelelően hidratálva tartsa.

A Pharmanex különböző exkluzív minőségű étrend-kiegészítőket kínál, amelyek ellátják szervezetét mindazokkal a tápanyagokkal, amelyekre szüksége van az egészség megőrzéséhez. A Pharmanex étrend-kiegészítők, ha egészséges, kiegyensúlyozott étrenddel és rendszeres testmozgással társítjuk, segítenek fenntartani a szervezet és a bőr egészségét. hogy többet is megtudhasson a Pharmanex étrend-kiegészítőkről!  NÉGY FŐ BŐR-JELLEMZŐ

A ProDerm a bőr négy fő jellemzőjét vizsgálja, így mutatja meg, mennyire öregszik a bőre:

 • Textúra / Bőrállag
 • Apróbb vonalak és ráncok
 • Pórusméret
 • Elszíneződés

A POD technológiát - mintafelismerés (Pattern recognition science), optika tudományát (Optical engineering) és bőrgyógyászat (Dermatology) - alkalmazva a ProDerm a bőrnek azon részeit elemzi, amelyek az öregedés jeleit mutatják. Így lehetőséget ad arra, hogy olyan személyre szabott bőrápolási programot alkalmazzon, amellyel csökkentheti az öregedés jeleit. Olvasson tovább, hogy többet megtudhasson a négy fő bőr-jellegzetességről!

Bőrállag
A fakó, durva arcbőr a bőr öregedésének egy látható jele. Az egészséges, fiatalos bőr, sima és ragyogó marad, mivel friss, új sejtek kerülnek a felszínre, ahogy az elhalt sejtek folyamatosan leválnak. A hám alsó rétegében, a sejtosztódás következtében a bőrsejtek állandóan megosztódnak, és új bőrsejteket hoznak létre. Ezt a regeneráló folyamatot bőrsejt-megújulásnak nevezzük. Ahogy öregszünk, a bőrsejtek megújulási sebessége csökken, így a sejtek jobban „összeragadnak", és nem válnak le a felszínről olyan könnyen. Mivel a sejtmegújulás csökken, a bőr vékonyabbá és érzékenyebbé válik a káros környezeti hatásokra, kiváltképp a Nap ultraibolya sugarai által okozott foto-károkra. Ennek eredményeképp a bőr fakónak és durva szerkezetűnek tűnik.

A száraz bőr az egyik oka annak, hogy a bőr durva textúrájúvá válik. Az egészséges, fiatal bőr, a hidrolipid réteg szigetelő tulajdonságának köszönhetően fenntartja a megfelelő hidratáltsági szintet. Ahogy öregszünk, a bőr kevesebb faggyút termel, így a hidrolipid réteg kevésbé szigetel, és a bőr több vizet veszít, ami szárazsághoz vezet.

A kevesebb faggyútermelést általában a hormonszint természetes csökkenése okozza, bár néhány elkerülhető tényező is közrejátszik a hám faggyú mennyiségének csökkenésében, amely túlságos szárazsághoz vezet:

 • Nem megfelelő bőrápolás. Durva tisztítók használata, és a bőr gazdag, tápláló hidratálókkal való ápolásának elhanyagolása;
 • Szélsőséges időjárási körülmények. Extrém hőmérsékletek és szél megfelelő hidratálás és védelem nélkül;
 • Ultraibolya sugárzás. A Nap ultraibolya sugarai elleni bőrvédelem (fényvédő szerek) elhanyagolása.

Apróbb vonalak és ráncok
A kollagénnek nevezett szerkezeti fehérje, amely a hámban található, hálószerű vázként épül fel, így alátámasztja és erősíti a bőrt. Ahogy öregszünk a kollagéntermelés csökken, és a kollagénrostok gyorsabban bomlanak le, mint korábban. Ennek eredményeképp a hámban található teljes kollagén-mennyiség csökken. Azok a területek, ahol kevesebb az alátámasztás, elkezdenek besüppedni és ráncok alakulnak ki.

A következő faktorok csökkentik a bőr kollagénszintjét:

 • Az ultraibolya sugarak behatolnak a bőrbe, és károsítják a kollagént termelő sejteket.
 • Az ismétlődő ráncképző mozdulatok által okozott mechanikai stressz szintén lebonthatja a kollagént.
 • A hám hidratáltsági szintje a korral csökken; a kollagén törékennyé válik.
 • Ahogy a bőr megújulása csökken, a sebek lassabban gyógyulnak be, és a bőr elvékonyodik, így érzékenyebbé válik a káros környezet hatásokra; ez károsíthatja a kollagént termelő sejteket, ezáltal csökken a kollagénmennyiség.

A bőr feszességének csökkenése az öregedés egy másik jele. A bőröregedés mindhárom típusa - biológiai, környezeti vagy mechanikai - hozzájárul a bőr feszességének csökkenéséhez. Ahogy öregszünk, az elasztinrostok sokat vesztenek rugalmasságukból, és az elasztin-termelés csökken. Az egészséges elasztinszintnek ez a hanyatlása kevésbé feszes területeket eredményez, legfőképp az állkapocs vonalán, a nyakon és a szemkörnyéken. Az ultraibolya sugarak behatolnak a bőrbe és károsítják az elasztint termelő sejteket, így csökken az elasztinszint. Az ismétlődő ráncképző mozdulatok által okozott mechanikai stressz tartósan megnyújtja az elasztinrostokat.

Pórusméret
A kitágult pórusok szintén a bőröregedés jelei. A pórusméretet nagy mértékben a genetika határozza meg, azonban ahogy öregszünk, pórusaink egyre nagyobbnak látszanak. A kitágult pórusok a pórus körüli elhalt sejtek felhalmozódásának köszönhetők. Ahogy több kollagén bomlik le és a termelődése lelassul, a sejt körüli alátámasztó szerkezet csökken, és a sejtek kinyúltnak tűnnek. A bőr hámlasztása és a pórusok tisztítása segít a pórusméret csökkenésében. A fényvédő szerek rendszeres használata megvédi a kollagént, és segít megtartani a pórusméretet.

Elszíneződés
A normal bőrpigmentáció megvédi a bőrt az enyhe ultraibolya sugaraktól. A melanin, a bőr foto-védő pigmentje a hám speciális sejtjeiben termelődik. Ahogy öregszünk, ezen sejtek aktivitása csökken, így az ultraibolya sugarak jobban károsítják a bőrt. Ezek a melanint termelő sejtek a korral hajlamossá válnak a csoportosulásra. Ez pigmentfoltokat okoz, amit öregségi foltoknak hívunk.

Az öregségi foltok kialakulásában több tényező játszik szerepet. Egy: a késői korban jelentkező hormonváltozások következtében kevesebb melanint termelő sejt marad ezek viszont túl sok melanint termelnek. Kettő: az ultraibolya sugárzás behatol a bőrbe és károsítja a melanint termelő sejtek DNS-ét, amely arra ösztönzi ezeket a sejteket, hogy megnőjjenek és összecsoportosuljanak. Három: ahogy a sejtmegújulási ciklus lelassul, a sebek lassabban gyógyulnak, és a bőr elvékonyodik, így érzékenyebbé válik a káros környezet hatásokra. Ez károsíthatja a melanint termelő sejteket, és rendellenes pigmentációt okozhat. Végül, a rossz bőrápolási szokások bőrirritációhoz vezet, ami melanintermelést idéz elő.


MAGASSZINTŰ BŐRÁPOLÁS A naponta végezendő alapszintű bőrápolás mellett, a bőrnek magasabb szintű igényei is vannak. A specifiklus bőrproblémák, mint például elszíneződés, pattanások vagy öregedés, ápolása nagyon fontos a bőr egészségéért és szépségéért.

A magasszintű bőrápolási igények a 20-as éveink végén jelentkeznek, és idővel egyre nőnek. A bőr magasszintű bőrápolási igényei a következők:

Mikro-dermabrázió
A mikro-dermabrázió használata fakó és durva bőrre ajánlott. A mikro-dermabrázió „lecsiszolja" a bőr felszínét, így az arcbőr frissé és sugárzóvá válik. A bőr „lecsiszolását" hetente kétszer, alapos tisztítás után kell elvégezni.

Hámlasztás
Amikor a káros környezeti hatások és a belső öregedés elkezdi zavarni az egészséges bőrsejt-megújulást, a hámlasztás létfontosságúvá válik. A hámlasztás eltávolítja az elhalt sejteket, így a bőr simábbnak, fiatalosabbnak látszik. A hámlasztást hetente egyszer vagy kétszer, alapos tisztítás után kell elvégezni.

Maszkok
A maszkokat akkor kell alkalmazni, amikor a bőrnek bizonyos kulcsfontosságú összetevőkre koncentráltan van szüksége, hosszabb időn keresztül. A maszkok használata egy nagyszerű mód arra, hogy eljutassuk a kulcsfontosságú összetevőket a bőrbe, illetve hogy „kihúzzuk" a bőrből a szennyeződéseket. A maszkokat hetente egyszer vagy kétszer, alapos tisztítás után kell felrakni.

Revitalizálás
A fáradtság és a stressz következtében a bőr fakó- és élettelen kinézetűvé válhat. A nélkülözhetetlen revitalizálás segít visszaállítani a bőr üdeségét, mivel megnöveli a bőrben keringést. A bőrt hetente egyszer vagy kétszer, alapos tisztítás után kell revitalizálni.

Ápolás
Az ápolásra azért van szükség, mert a bőrben található kulcsfontosságú összetevők, funkciók vagy maga a szerkezet károsodik, és ez idő előtti öregedéshez vezet. Az ápoló termékeket speciálisan úgy fejlesztették ki, hogy ezeket a bőr-alkotóelemeket célozzák meg. Az ápoló termékeket naponta kétszer, tonizálás után kell alkalmazni.

Táplálás
A bőr egészségének védelme és fiatalságának megőrzése érdekében a táplálás létfontosságú. Táplálja a bőrt erőteljes antioxidánsokkal, hogy semlegesítse a szabadgyököket, amelyek károsítják és idő előtt öregítik a bőrt! A bőrt naponta kétszer, tonizálás és a napi programban szereplő bármely ápoló termék alkalmazása után kell táplálni.

A Nu Skin® ProDerm Bőranalizáló megmutatja az igazságot azzal kapcsolatban, hogy bőre hogyan öregszik. Keresse fel Nu Skin Üzletépítőjét, hogy megtapasztalhassa a ProDerm erejét! Ha egyszer látta már bőrének tudományos elemzését, könnyebben tudja kiválasztani az Ön számára megfelelő magasszintű termékeket.A BŐR FUNKCIÓI
Önképünk fontos része, hogy szép bőrünk legyen. Ha olyan sima, tiszta bőrrel nézünk szembe a világgal, amin nincsenek pattanások, ráncok vagy elszíneződések, az hozzájárul ahhoz, hogy vonzónak és magabiztosnak érezzük magunkat.

Bőrünk a testünk legnagyobb szerve, mind területileg, mind súlyban, és fontos társadalmi funkciója mellett hat egyéb feladata van:

Védelem
Lehet, hogy nem úgy gondol a bőrére, mint immunrendszerének egy részére, de a bőr erős gátat képez minden mikro-organizmus és idegen tárgy számára, amelyek a bőr nélkül könnyen bejutnának a véráramba és betegségeket okoznának. A bőr kipárnázza és védi a vérereket, az izmokat, a csontokat és a szerveket; véd az ultraibolya sugárzások okozta károsodás ellen (napfény) és megakadályozza a test folyadékveszteségét.

Hőszabályozás
Az irhában található vérerek összeszűkülnek, amikor a szervezetnek arra van szüksége, hogy megtartsa a meleget, és kitágulnak, amikor a szervezetnek arra van szülksége, hogy kieressze magából a meleget. Amikor fázunk, a szőrtüszőknél található kis izmocskák megfeszülnek, így a szőr és a körülötte levő bőr megemelkedik, kis dudorokat (libabőrt) alkotva. A szőr megemelkedésének célja, hogy elzárja a test melegének rétegét. Az izzadás a párolgás miatt lehűti a testet.

Kiválasztás
Az izzadás, amellett, hogy lehűti a testet, sót, faggyút (a bőr természetes zsírja) és zsírsavakat távolít el a szervezetből, így segít egyensúlyban tartani a „savköpenyt", ami szintén fontos része a bőr immun-funkciójának. A bőr kissé savas felszíne, amely általában pH 4 és 5,5 között van, sok mikro-organizmus számára ellenséges környezetet teremt.

Belső-elválasztás
A bőr faggyúmirigyei faggyút választanak ki, így erősítik a bőr hidrolipid rétegében található zsírokat és zsírsavakat, és szabályozzák a savköpeny pH értékét. A bőr hidrolipid rétege segít rugalmasan tartani a bőrt. Az a bőr, amely elveszti hidrolipid rétegét, hajlamos a berepedezésre, hámlásra vagy gyulladásra.

Érzékelés
A tapintás az egyik legfontosabb módja annak, hogy megismerjük a világot. A bőrben többféle idegsejt található, amelyek érzékelik a meleget, a hideget, a fájdalmat, a nyomást, az érdességet, a simaságot és minden más érzést. A fájdalom-receptorok különösen is fontosak, mivel ezek által észleljük, ha a testünk egy része megsérült, vagy közel áll hozzá, mint amikor valami meleget fogunk meg.

Vitamin-szintézis
Napfény jelenlétében a bőr D-vitamint állít elő. Ennek fontos szerepe van a kalcium és a foszfor felszívódásában, amely az erős csontokért felelős. Nem kell lesülnünk ahhoz, hogy D-vitamint termeljünk - csak napi néhány perc erős napfényre van szükségünk ahhoz, hogy testünk szükségleteinek megfelelően elég D-vitamint termeljenNU SKIN ENTERPRISES KÜLÖNBSÉG  

Mivel a fiatalos, egészséges bőr magabiztosságot és szépséget sugároz, mindannyian foglalkozunk az elkerülhetetlennek    tűnő
A böröregedés
Az idő előtti, elkerülhető bőröregedés nagy részét az ultraibolya sugarak okozzák, ezért létfontosságú, hogy olyan nappali hidratáló krémet használjon, amely fényvédő faktort tartalmaz. Még akkor is, ha Ön nem tölt hosszú időt a napon, a napon eltöltött idő hatása összeadódik és megjelenik a bőrön.

Szerencsére visszafordíthatjuk az idő múlását a bőrünkön. Még akkor is, ha a múltban nem megfelelően ápolta a bőrét, rengeteg olyan technológiailag kifejlesztett összetevő és különleges növény létezik, ami segít helyreállítani a Nap okozta károkat és visszafordítani a biológiai és a mechanikai öregedés néhány hatását.

A Nu Skin az öregedésgátló bőrápolás élenjárója, két nagyon hatékony bőrápolási rendszerrel, amelyek az öregedés jeleit célozzák, és fiatalabb külsőt kölcsönöznek.

A Nu Skin 180°® Öregedésgátló Bőrterápiás Rendszer mindenkinek ajánlott, aki meg akarja őrizni vagy vissza szeretné szerezni fiatalos külsejű bőrét. A 180° rendszer annyira gyengéd, hogy tinédzserek és nagyszüleik is használhatják napi bőrápolási programként, mégis annyira erőteljes, hogy megküzd az öregedés jeleivel, minden korban.

A Nu Skin Tru Targeted Treatment (Célzott Kezelések) ápolók magaszintű ápoló termékeket kínálnak, amelyek visszafordítják az öregedés egyéni jeleit. Bőrápolása akár az apróbb vonalakra és ráncokra, akár a feszesség csökkentésére, a kitágult pórusokra vagy a szem körül található sötét karikákra és puffadtságra koncentrál, mindig talál olyan Tru Targeted Treatment terméket, amely Önnek való.

A napi bőrápolási program kiegészítéseként a Nu Skin a Nu Skin® Galvanic SpaTM Rendszer II-t (Előkezelő és Kezelő Gél) ajánlja. Ez a hetente egyszer alkalmazandó kezelés eltávolítja a bőrből a szennyeződéseket; segít, hogy a pórusok szabadon lélegezzenek; kisimítja és kondicionálja a bőrt; segít a bőrnek felépülni a stresszből; növeli a sejtek energiáját; fokozza a bőr hidratáltságát és a bőrt puhává és tisztává varázsolja.

Ápolja bőrét Nu Skin 180° Öregedésgátló Bőrterápiás Rendszerrel, Nu Skin Tru Targeted Treatment termékekkel és a Galvanic Spa Rendszer II-vel, és élvezze az egészségesebb, fiatalosabb bőr előnyeit!


Ahogy öregszünk, bőrsejteink állandóan olyan tényezőknek vannak kitéve, amelyek gyengébbé teszik. A Nap ultraibolya sugarai ösztönzik a szabadgyökök termelődését. Ezek olyan instabil molekulák, amelyek molekulákat „lopnak el" az egészséges sejtektől. Ahogy a szabadgyökök károsítják az irha bőrsejtjeinek DNS-ét, a sejtek elveszítik azon képességüket, hogy tökéletesen újraprodukálják magukat, mint egykoron. A légszennyezettség és a dohányzás szintén szabadgyökök által okozott károkhoz vezethet.

Mire a kései harmincas éveinkbe lépünk, általában már láthatóvá válnak az évek jelei, amit a szabadgyökök káros hatásai okoznak az irha bőrsejtjeiben. A legyengült kollagén- és elasztinrostok már nem nyújtanak olyan erős és rugalmas alátámasztó szerkezetet a bőr számára. Ahogy azt a ProDerm is kimutatja, az irha szerkezetében végbement károk a hámon megereszkedett bőr, apróbb vonalak és ráncok formájában jelennek meg.


  
 
 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 161
Tegnapi: 104
Heti: 1 089
Havi: 2 948
Össz.: 780 168

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Az arc ápolás szépsége
VERSEK MINDENKINEK , Ferenczi Csilla VERSEI . ÉS SOK MÁS DÍSZITÖ ELEM - © 2008 - 2018 - csilla-versei.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: rövid szerelmes versek - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »